Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepertős pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
80 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással lekenve, előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)