Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Szilvás lepény ribizlilekvárral

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt kevés tejben feloldjuk, cukorral összekeverjük, a mélyedésbe öntjük. Letakarva 15 percig kelesztjük, majd a többi hozzávalóval, a maradék tejjel, cukorral, ... tovább

Szilvás-fahéjas muffin

A tojást a cukorral és a tejjel elkeverem, majd beleforgatom a sütőporral és a kakaóporral összeszitált lisztet, végül belekeverem az olvasztott, de nem meleg vajat. A kimagozott szilvákba a mag helyére késhegynyi fahéjat és egy ... tovább

Szilvával és 3 sajttal töltött csirkemell baconban

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és ... tovább

Szlovák fánk

A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább

Szójatepertő

Előző este 1 l hideg vízbe áztassunk be a szárított szójakockát és rakjuk a hűtőszekrénybe. Másnap reggel öntsük le a levét, és öblítsük át. Tegyünk rá szójaízesítő fűszerkeveréket, majd töltsünk rá ugyanannyi tiszta ... tovább

Szombat reggeli melegszendvics

A kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk. Négy szeletet a baconnal, a vékonyra szelt avokádóval és paradicsommal beterítünk, borsozzuk, majd a sajttal leborítjuk. Befedjük a maradék kenyérrel és szeletsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Tabáni saláta

A főtt tojást, a lilahagymát és a sonkát apróra vágjuk, a héjában főtt, megtisztított burgonyát almareszelőn lereszeljük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, a mustárt, a citromlét és az olajjal majonézzé keverjük. Sózva, ... tovább

Tengerészek pekándiós lepénye

A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe ... tovább

Tepertős lángos

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább

Tepertős pogácsa

A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással ... tovább