Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Marhavagdalt nyárson sütve

A húst, a szalonnát és a fokhagymát kétszer átdaráljuk. A masszát sózva, borsozva jól átkeverjük és kétujjnyi átmérőjű golyókká formáljuk. Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd vízbe áztatott nyársakra húzzuk. Közepes ... tovább

Marhavindaloo

A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a ... tovább

Mario bolognai spagettije

A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált ... tovább

Mártások húsfondühöz

A húsfondüket a következő mártásokkal tálalhatjuk, de bármilyen ízlésünknek megfelelő, házi vagy bolti szósz is megfelelhet. A lényeg a sokszínűség. ... tovább

Maryland csirke

Elővettem egy nagy tűzálló tálat és először beletettem a lecsöpögtetett kukoricát. Jamienek igaza van, a friss sokkal jobb, mint a konzerv, de momentán nincs friss. A vajbab konzervet is lecsepegtettem, a felét villával ... tovább

Mascarponekrémes gyümölcstál

A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. ... tovább

Mascarponés, őszibarackos fagylalt

A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe ... tovább

Mascarponetorta

A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon ... tovább

Másnaposok hallevese

A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és ... tovább

Máté gyümölcstortája

A tortalapot csatos tortaformába tesszük. Megkenjük lekvárral, majd a pudingporon leírt módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Rákenjük a lekváros lapra. Ha kissé megdermedt, a felkarikázott banánnal kirakjuk. A piros tortazselét a ... tovább