Marha steak house módra
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 szelet
vesepecsenye |
118 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
83 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
4 teáskanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús első oldalát négy percig süssük, majd fordítsuk át és a másik felét három percig hagyjuk sülni. Az átfordításhoz használjunk sütőlapátot, véletlenül se szúrjunk bele a húsba. Vegyük le a tűzről, minden szeletre tegyünk egy teáskanálnyi vajat, majd toljuk a sütőbe, 8-12 percig süssük, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A sütőből kivéve fedjük le alufóliával és 10 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt.
Sült burgonyát és vajas zöldséget adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)