Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marha steak house módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szelet vesepecsenye  118 19 4.4 0.6 0 83
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús első oldalát négy percig süssük, majd fordítsuk át és a másik felét három percig hagyjuk sülni. Az átfordításhoz használjunk sütőlapátot, véletlenül se szúrjunk bele a húsba. Vegyük le a tűzről, minden szeletre tegyünk egy teáskanálnyi vajat, majd toljuk a sütőbe, 8-12 percig süssük, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A sütőből kivéve fedjük le alufóliával és 10 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt.
Sült burgonyát és vajas zöldséget adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)