prev
  • Vanília sodó

    20:05
  • Egyben sült csirkemell

    20:32
  • Kekszes tortaalap

    20:28
  • Eper-ribizli lekvár

    20:28
  • Vörösboros szilvamártás

    20:25
  • Debreceni sült bab

    20:25
  • Fokhagymás, juhtúrós...

    20:20
  • Paradicsomos zöldbabfőzelék

    20:18
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    20:17
  • Hamis szabolcsi töltött káposzta

    20:10
  • Vanília sodó

    20:05
  • Egyben sült csirkemell

    20:32
  • Kekszes tortaalap

    20:28
  • Eper-ribizli lekvár

    20:28
  • Vörösboros szilvamártás

    20:25
  • Debreceni sült bab

    20:25
  • Fokhagymás, juhtúrós...

    20:20
  • Paradicsomos zöldbabfőzelék

    20:18
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    20:17
  • Hamis szabolcsi töltött káposzta

    20:10
  • Vanília sodó

    20:05
  • Egyben sült csirkemell

    20:32
  • Kekszes tortaalap

    20:28
  • Eper-ribizli lekvár

    20:28
  • Vörösboros szilvamártás

    20:25
  • Debreceni sült bab

    20:25
  • Fokhagymás, juhtúrós...

    20:20
  • Paradicsomos zöldbabfőzelék

    20:18
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    20:17
  • Hamis szabolcsi töltött káposzta

    20:10
  • Vanília sodó

    20:05
  • Egyben sült csirkemell

    20:32
  • Kekszes tortaalap

    20:28
  • Eper-ribizli lekvár

    20:28
  • Vörösboros szilvamártás

    20:25
  • Debreceni sült bab

    20:25
  • Fokhagymás, juhtúrós...

    20:20
  • Paradicsomos zöldbabfőzelék

    20:18
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    20:17
  • Hamis szabolcsi töltött káposzta

    20:10
  • Vanília sodó

    20:05
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz zöldborsmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Rozé sertésszűz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldbors mártás 2
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
4 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rozé sertésszűz
A gondosan lehártyázott szüzet bedörzsöljük a fűszerekkel, majd a felhevített olajon körbepirítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ujjnyira szeleteljük, a zöldborsmártással leöntve, sült burgonyával tálaljuk.

Zöldbors mártás 2
A zöldborsot beáztatjuk a konyakba és hagyjuk, hogy jól felszívja. A vaj, olaj keveréken pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd keverjük bele a zúzott fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az áztatott zöldborsot és felöntjük az alaplével. Rövid lére forraljuk és a tejszínt hozzáadva mártás sűrűségig főzzük.
Mindig frissen készítsük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)