Sertésszűz zöldborsmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Rozé sertésszűz
Zöldbors mártás 2
Rozé sertésszűz A gondosan lehártyázott szüzet bedörzsöljük a fűszerekkel, majd a felhevített olajon körbepirítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ujjnyira szeleteljük, a zöldborsmártással leöntve, sült burgonyával tálaljuk. Zöldbors mártás 2 A zöldborsot beáztatjuk a konyakba és hagyjuk, hogy jól felszívja. A vaj, olaj keveréken pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd keverjük bele a zúzott fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az áztatott zöldborsot és felöntjük az alaplével. Rövid lére forraljuk és a tejszínt hozzáadva mártás sűrűségig főzzük. Mindig frissen készítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||