Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marharagu sörben párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 270 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Párolt, Bogrács, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Remoska, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg barnasör 51 0 0 5.9 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúsokat vágjuk dobókockányi darabokra. A répaféléket, a zellert és a burgonyát apró kockára daraboljuk, a hagymát finomra metéljük. A lisztet keverjük össze a borssal és tegyük nagy nejlonzacskóba, majd a húskockákat beledobva, addig rázzuk, amíg a hús egyenletesen bevonódik a liszttel.
Sütőálló, lefedhető serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a húsdarabkákat pirosra sütjük, akár több részletben is lehet. Hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük és felöntjük a sörrel. Felforraljuk, majd 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
Kenyérrel tálaljuk.
Készíthetjük bográcsban vagy diszkoszban, de ekkor a főzési időt rövidítsük le.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)