Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csikóstokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsírban megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a ceruza vastag csíkokra vágott húst és kevergetve, fehéredésig sütjük. Megszórjuk a paprikával és elkeverve, felöntjük kevés vízzel. Mindig csak kevés vizet hozzáadva, félpuhára pároljuk. Közben borssal és sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és puhára pároljuk. Végül behabarjuk a liszttel
elkevert tejföllel. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet.
Vajas galuskát vagy párolt rizst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)