Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhacurry quinoával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Főétel, Húsételek, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
30 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
50 dkg marhanyak, tarja 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés vizet öntve alá, majdnem puhára pároljuk. A felkockázott répát, sütőtököt és a vékonyra szelt pórét belekeverjük. Ha minden megpuhult, a zöldborsót, a finomra vágott zöldfűszereket és a kókusztejet hozzáadva, készre főzzük.
Végül a főtt quinoával tálaljuk, de adhatunk mellé basmati rizst is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)