A karaj hártyáját bevagdossuk és vékonyra verjük. A kolbászt a bőréből kinyomjuk és elosztjuk a húsokon. A szeletek két szélét behajtva roláddá tekerjük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, ... tovább
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. ... tovább
A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A ... tovább
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább
A pulykamellet felszeleteljük és a szeleteket egymás mellé téve, fólia alatt, vékony téglalappá verjük. A bőrétől megfosztott kolbászt, villával összetörjük és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, sóval, borssal meghintjük, ... tovább
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az ... tovább
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább
A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az ... tovább