Kinder bueno torta
Hozzávalók
Kinder bueno torta
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 6 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
| 15 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 1/2 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1.5 dl
mogyorókrém |
536 |
6.5 |
31 |
57 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A krémekhez
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 25 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 10 dkg
fehér csokoládé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 12 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 6 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 1 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| igény szerint
omlós keksz |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 csomag
habfixáló |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
csokoládés tortadara |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kinder bueno torta
A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába simítjuk, majd 20 perc alatt, 175 fokos sütőben megsütjük. Rövid hűlés után, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tésztát átfordítjuk. A tetejét a mogyorókrémmel bevonjuk és dermedni hagyjuk. A krémekkel a recept szerin bevonjuk és hidegen tálaljuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Édesszájúaknak több cukrot is adhatunk hozzá.
A krémekhez
1 dl tejet félreteszünk. 1 evőkanál cukrot, a vaníliáscukrot és a habfixálót elkeverjük. Kevés tejjel a pudingport, a sót, a tojássárgájákat és a lisztet csomómentesre keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos masszával sűrűre főzzük. Két részre osztjuk, az egyik felébe a fehér csokoládét, a másik felébe az étcsokoládét, a vajat igazságosan kettéosztva keverjük bele. A világosabb krémmel kenjük be a mogyorókrémes lapot, majd az 1 deci tejben megmártott keksszel terítsük be. Kenjük le a csokoládés krémmel és hagyjuk kicsit dermedni. A tejszínt a félretett cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre. Kenjük le vele a tortát és tegyük tálra. A szélét díszítsük habrózsákkal, a közepét szórjuk meg tortadarával. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)