A csontot daraboltassuk fel a hentessel. Forrázzuk le. A vegyes zöldséget tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a hagymát negyedeljük, a fokhagymát roppantsuk meg. Az olajon tepsiben kezdjük pirítani a csontot és a zöldségeket, majd ... tovább
A velőscsont két végét sóba mártjuk és negyed órát pihentetjük. Fazékba tesszük és leöntjük, annyi alaplével, hogy ellepje. Majd csendes forralással 20-25 percig főzzük. A kenyeret felszeleteljük és mindkét oldalán ... tovább
A húst 5 cm hosszú, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd paradicsompürét belekeverjük és hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával, félig ... tovább
A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük ... tovább
A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal ... tovább
Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét.
32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál ... tovább
A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a ... tovább
A makarónit forrásban lévő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 20 percig pihentetjük. A cukkinit ... tovább
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a ... tovább