Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csopaki tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 maréknyi szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 5 cm hosszú, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd paradicsompürét belekeverjük és hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával, félig puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt puhára főzzük, végül belekeverjük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket.
Sült nudlit vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)