Csokoládés szuflé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3.5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
20 dkg
kristálycukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
12.5 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
15 dkg
margarin (70% zsírtartalmú) |
294 |
2.6 |
30 |
3 |
0 |
109 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojássárgáját a porcukorral habosítjuk. Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a darált mandulát is belekeverjük és a 4 tojás felvert fehérjét is hozzáadjuk. Kis szuflé sütőket kivajazunk és a masszát beletöltjük, kb. feléig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a masszát kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A tetejére krémet kanalazunk.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk és hozzáadunk 1,5 dl tejszínt. Hagyjuk kihűlni, majd felverjük a 2 dl tejszínt és összekeverjük vele.
A cukor olvasztásnál, beolajazott üvegen elkenünk némi olvasztott cukrot és amikor megdermed, ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)