Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hétköznapi vacsora
(779 db)

Lazac sajtos cukkinivel

A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével ... tovább

Lazac tejszínes-zöldborsós szószban

A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A ... tovább

Lazacos tészta zöldségekkel

A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább

Lazacos zöldmetélt

Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra. A zöld tésztát ... tovább

Lazacos zöldsaláta

Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk ... tovább

Lecsó gázrezsón

Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak ... tovább

Lecsós sertésragu

A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi darabokra metélt húst süssük át a szalonnás, hagymás zsiradékon. Kevés vizet aláöntve ... tovább

Lecsós szelet

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét ... tovább

Lencsefasirt puttanesca mártással

Az előre beáztatott lencsét, sós vízben, főzzük puhára (koleszban használhatunk lencsekonzervet is), csepegtessük le, de a főzővizet tegyük félre. A zsemlét áztassuk be vízbe. Az olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, ... tovább

Lencsefőzelék

A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást ... tovább