Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Pizza alaptészta

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva ... tovább

Pizza olasz módra

Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát. Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább

Pljeskavica

A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük. Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább

Pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sóval és elmorzsoljuk a zsiradékokkal. Közben a cukros, meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölt, az élesztős tejet és a két tojássárgáját jól elkeverjük és a morzsás keverékhez ... tovább

Polipsaláta krumplival és káposztával

Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Pórés angolnanyárs

A megtisztított angolnát ujjnyi darabokra vágjuk és a sóval, borssal és mustárral ízesített olajba forgatjuk. Egy bő órát hagyjuk állni. Közben a póréhagymát sós vízben 5 percig főzzük, majd kétujjnyi darabokra vágva ... tovább

Pórés busaszelet

A póréhagyma fehér részét uborkagyalun legyaluljuk. A busaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meghintjük halfűszerrel. Egy tepsit kikenünk olajjal és a busafiléket belefektetjük, a felső oldalukat vékonyan megkenjük ... tovább

Pórés sertésszűz sajtmártásban

A kockára vágott sertésszüzet, a felhevített olajban átpirítjuk. A finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott pórét belekeverjük. Ezzel is átsütjük, majd a borral felöntjük és a levét elforraljuk. A tejszínnel felöntjük és ... tovább

Prágai csirkecomb

A zsemlét beáztatjuk a sörbe. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta, a sózott, borsozott csirkecombokat. A húsalaplét részletekben hozzáöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A puha ... tovább

Prágai pácolt virsli azaz utopenec

Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát ... tovább