| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 40 dkg
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 40 dkg
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 3 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1.5 kg lábszár (marha) | 249 | 20 | 18 | 0.6 | 0 | 83 |
| 1 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott marhahúst. A saját levében pörkölve a zsírjára sütjük. Hozzákeverj a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd megfűszerezve, majdnem puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a hajóba vágott burgonyát és készre főzzük. Az utolsó öt percben, felöntjük a borral.