A bőrből gondosan kiszedjük a tolltokokat, majd megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, mint, amekkora tepertőket szeretnénk. A sütést nagy. lehetőleg széles edényben végezzük, így nem kell félni, hogy kifut. Annyi vizet öntünk rá ... tovább
A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos ... tovább
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a ... tovább
A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk.
Grill húsok vagy száraz ... tovább
A finomra vágott hagymát és fűszereket, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük. A borral hígítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Lehűtve tálaljuk, sült vagy pirított húsok mellé tálaljuk. ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna ... tovább
Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, ... tovább
A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 ... tovább
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. ... tovább
A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük, kivesszük a pörcöt és a finomra metélt vörös- és fokhagymát a zsiradékban megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd az olajjal, a tejföllel, a joghurttal, a tojásokkal, a sót és a borsot ... tovább