Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lengyel paraszttál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
50 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Az utolsó öt percben keverjük hozzá a felkarikázott kolbászt. Tálalás előtt szórjuk meg a pirított szalonnával.
Barnakenyeret és sört kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)