Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Uzsonna
(459 db)

Sárgabarackos clafouti

A sárgabarackor meghámozzuk, kimagozzuk és negyedeljük. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített ... tovább

Sárgabarackos lepény

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább

Sárgabarackos torta

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a porcukor felével, majd a fehérjét habbá verjük a maradék porcukorral és a csipet sóval. A liszttel váltakozva beleforgatjuk a sárgájába, majd az alján sütőpapírral bélelt ... tovább

Sárgaborsó fasírt

A sárgaborsót és a barnarizst megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megsütjük, hozzákeverjük a sárgaborsós rizshez, fehérborssal, borsikafűvel, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük. Formáljunk belőle ... tovább

Savanyú káposztával töltött palacsinta

A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább

Sertéskocsonya

Nagy fazekat előkészítünk. Beletesszük a kocsonyahúst (fül, farok, köröm, fej, bőrke), a csülköt és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Beleszórjuk a fűszereket, a zöldségeket, a vöröshagymát héjastul, valamint a ... tovább

Sertésszűzes baguette

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd borsba és olajba forgatjuk. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, vékonyan felszeleteljük és a lecsepegett zsiradékon átsütjük. A megpirított baguettek alját, az ajvarral megkenjük és a hússzeleteket ... tovább

Siklósok kuglófja

Doboz vagy bögre helyett, a joghurt poharát használjuk. A sütemény hozzávalóit, egy tálban, keverjük sima masszává. A legvégén forgassuk bele a csokoládés tortadarát és öntsük magasabb tepsibe vagy kuglófformába, melyet ... tovább

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább

Somogyi fokhagymás, csípős felvágott

A lebőrözött tokaszalonnát centis kockára vágjuk, majd lobogó forró vízbe dobjuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lapockát kétszer-háromszor átdaráljuk. A fűszereket és a fokhagymát két evőkanál vízzel ... tovább