Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a ... tovább
A mazsolát forrázzuk le és öt percig hagyjuk állni, majd csepegtessük le. A túrót törjük át, majd a tojások sárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás és ízlés szerint porcukorral eldolgozzuk, majd habosra keverjük a tejföllel. A ... tovább
A túrót keverjük simára két tojás sárgájával, egy kanál cukorral, vaníliás cukorral és a mazsolával. A tojásfehérjékből, csipetnyi sóval, verjünk lágy habot és forgassuk bele óvatosan a túróba. Töltsük meg a palacsintákat ... tovább
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel ... tovább
A meggyet kimagozzuk és két evőkanál cukorral elkeverjük. úgy fél órát hagyjuk állni. A darát, a cukrot, a sütőport és a sót átszitáljuk, majd a tojással, a tejföllel és az áttört túróval összeforgatott masszához ... tovább
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább
1 evőkanál tejfölt, a túrót, a vaniliáscukrot, a porcukrot, a mazsolát és egy csipet sót habosra keverünk, majd félre tesszük. A tészta száraz hozzávalóit összeszitáljuk, végül a tojásokkal, az olajjal és a tejtermékekkel ... tovább
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól ... tovább