Túrós málnatorta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 5 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 8 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| 50 dkg
málna |
35 |
1.2 |
0.3 |
5.4 |
4.7 |
0 |
| 2 doboz
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
| 2 csomag
tortazselé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a túrót. A babapiskóta felével kibéleljük egy tortaforma alját, rásimítjuk a krém felét, majd ismét piskóta és krém következik. Hagyjuk kihűlni és szórjuk a tetejére a málnát. Öntsük rá, az előírás szerint, elkészített tortazselét és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Tejszínhabbal és citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)