Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós málnatorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
2 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 csomag tortazselé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a túrót. A babapiskóta felével kibéleljük egy tortaforma alját, rásimítjuk a krém felét, majd ismét piskóta és krém következik. Hagyjuk kihűlni és szórjuk a tetejére a málnát. Öntsük rá, az előírás szerint, elkészített tortazselét és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Tejszínhabbal és citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)