Túrós málnatorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a túrót. A babapiskóta felével kibéleljük egy tortaforma alját, rásimítjuk a krém felét, majd ismét piskóta és krém következik. Hagyjuk kihűlni és szórjuk a tetejére a málnát. Öntsük rá, az előírás szerint, elkészített tortazselét és hűtőben hagyjuk megdermedni. Tejszínhabbal és citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||