A tojást a cukorral és a tejjel elkeverem, majd beleforgatom a sütőporral és a kakaóporral összeszitált lisztet, végül belekeverem az olvasztott, de nem meleg vajat. A kimagozott szilvákba a mag helyére késhegynyi fahéjat és egy ... tovább
A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább
A lisztet a sóval és a cukorral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk a tojást és néhány kanál hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Az alját ... tovább
A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, ... tovább
A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, magját távolítsuk el. A vajat a cukorral keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, a kukoricalisztet és keverjük addig amíg ... tovább
Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább
A tejből 6 decit felforralunk, a cukorral. A pudingport elkeverjük az egy deci hideg tejben és beleöntjük a forró tejbe. Elkeverjük és, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd habosra keverjük a vajjal és ... tovább
Éles késsel vágjuk négyzet alakúra az ostyalapokat és gőz felett tölcséreket formázunk, majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni az ostya újra ropogós lesz ha kihűl. A porcukorból és a vajból habos krémet keverünk.
A tejből, a ... tovább
A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe ... tovább
Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk.
A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr ... tovább