Szőlőtorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
35 dkg
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
25 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
20 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
5 dkg
kukoricaliszt |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
5.5 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 evőkanál
lekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, magját távolítsuk el. A vajat a cukorral keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, a kukoricalisztet és keverjük addig amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy tortaformát és öntsük bele a tésztát. Szórjuk egyenletesen a tetejére a szőlőt és előmelegített, 175 fokos sütőben süssük meg. Ha megsült hagyjuk a formában hűlni. A még langyos torta tetejét kenjük meg lekvárral és hidegen tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)