Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Karácsony
(464 db)

Mogyorós linzer

A mogyorót a sütőben szárazon megpirítjuk és ha kihűlt a harmadát durvára törjük, a többit megdaráljuk. Összekeverjük a liszttel, a sóval és a sütőporral. Gyorsan összemorzsoljuk a vajjal, beleteszünk egy tojást és egy ... tovább

Mogyorós puszedli

A mogyoróból 20 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra daráljuk és összekeverjük a liszttel és a cukor felével. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes ... tovább

Moszkauer

A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább

Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz

A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a ... tovább

Mustáros harcsafilé

A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt ... tovább

Mustáros kacsapecsenye

Az almát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a botmixer poharába dobjuk, a fokhagymával, a lereszelt citromhéjjal, a mustárral együtt és pürésítjük. A masszát sózzuk, borsozzuk és a gondosan megtisztított kacsa ... tovább

Mustáros sertésszűz

A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, majd dörzsöljük be az olajból, a fűszerkeverékből, a fahéjból és a sóból és borsból készült pácba. Tekerjük be a a baconba és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig ... tovább

Mustáros tejfölben párolt tarja

A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és kiverjük. sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük és a zsiradék felét tepsibe öntjük. A zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejföl ... tovább

Naranccsal pácolt bárányborda

A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A ... tovább

Narancsos füstölt garnéla

Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá ... tovább