Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézeskalács remoskában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Uzsonna, Buli, Advent, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg rozsliszt 346 10 1.1 73.6 5.7 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre vágjuk. Szilvalekvárral adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)