Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorós puszedli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Karácsony, Advent, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 csapott evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mogyoróból 20 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra daráljuk és összekeverjük a liszttel és a cukor felével. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket és a vaníliakivonatot. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és két kanál segítségével halmokat formálunk a masszából, a tetejükbe nyomjuk a mogyorószemeket. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)