Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Moszkauer

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 80 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Párolt, Édes, Hideg, Meleg, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. A masszát, teáskanálnyi adagokban, vajjal kikent és lisztel meghintett sütőbádogra kanalazzuk, majd kanállal ellapítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük., hagyjunk helyet közöttük, mert terülnek. Még langyosan leválasztjuk és az alját, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval, átkenjük. Hűtőben dermesztve kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)