Moszkauer
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
15 dkg
kandírozott narancshéj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
30 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. A masszát, teáskanálnyi adagokban, vajjal kikent és lisztel meghintett sütőbádogra kanalazzuk, majd kanállal ellapítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük., hagyjunk helyet közöttük, mert terülnek. Még langyosan leválasztjuk és az alját, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval, átkenjük. Hűtőben dermesztve kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)