Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább
Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a ... tovább
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük ... tovább
400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a cukorral és a sóval, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, belegyúrjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Folpackba tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Két fólia között kinyújtjuk és ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egy kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig ... tovább
A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább
Reszeljük le a narancs és a citrom héját, majd csavarjuk ki a levüket, az egészet keverjük el a mézzel, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele az erdei gyümölcsöket, majd ha felengedett, óvatosan keverjük el a finomra reszelt ... tovább