Karácsonyi csokis csillag
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
60 gramm
tejcsokoládé |
396 |
26 |
30.4 |
1.5 |
0 |
0 |
2 lap
mirelit vajas tészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük tojássárgájával és az üres csillagot rátéve, óvatosan összenyomkodjuk. A tetejét is lekenjük a tojással, majd, 180 fokos sütőben, 10 percig sütjük.
A tetejét fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)