A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon ... tovább
A néhány vágással felaprított káposztát a kisebbre szelt gyümölccsökkel, a finomra vágott hagymával, fokhagymával és a babérlevelekkel átforgatunk, majd jénaiba vagy egyéb sütőtepsibe terítünk. Rátesszük a sózott, borsozott ... tovább
A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, ... tovább
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a ... tovább
Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább
A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). ... tovább
A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel ... tovább
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább
A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább