Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Grillezett paprika

A paprikákat hosszában félbe, majd negyedekre vágjuk. A páccal bekenjük és 20 perc állni hagyjuk. Közepes magasságra emelt grillrácson megsütjük. Előételként, fűszeres tejföllel vagy, magában, köretként, kínáljuk. ... tovább

Grillezett paprikasaláta

Az ízlésünknek megfelelő paprikákat, összesen kb. egy kiló legyen, kicsumázzuk, kimagozzuk és hosszában, ujjnyi csíkokra vagdaljuk. Héjával lefelé grillrácsra tesszük és feketés, hólyagosra sütjük. A héját lehúzzuk és a ... tovább

Grillezett paradicsom

Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás ... tovább

Grillezett pulykás melegszendvics

Hintsük meg sóval, borssal a gyengéden kivert pulykamellet, majd kenjük be vékonyan a pizzakrémmel. Rakjunk rá néhány bazsalikomlevelet és tekerjük be a baconnal. Süssük meg grillen oldalanként öt-öt perc alatt. Fordítás után ... tovább

Grillezett répa

A megtisztított, zsenge répát sóval és cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük. Lecsepegtetve a pácba forgatjuk és húsz percig állni hagyjuk, majd közepes magasságra emelt grillrácson megsütjük. Ízesített joghurttal, ... tovább

Grillezett rokfortos libacomb

A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e. A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan ... tovább

Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival

A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy ... tovább

Grillezett tatu

A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. ... tovább

Grillezett tintahal

A tintahalat kívül-belül tisztítsuk meg. Az olívaolajba szórjuk bele a fűszereket, csavarjuk bele egy citrom levét, majd sóval borssal ízesítve öntsük a tintahalra, a pácot a tintahalak belsejébe is kenjük bele. Bő órát hagyjuk ... tovább

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal

8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra ... tovább