Grillezett báránycomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
báránycomb |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
4 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ez az étel, csak fedeles grillsütőben készíthető és számítsunk rá, hogy a parazsat is pótolnunk kell.
A citromot szeleteljük vékonyra, a rozmaringágról húzzuk le a leveleket és kakukkfűvel és fahéjrúddal együtt keverjük a borba. Fektessük bele a báránycombot és időnként megforgatva, pácoljuk egy éjszakán át. A lecsepegtetett báránycombot fektessük grillrácsra. Gyenge parázs felett, a fedelet ráhajtva, süssük másfél-két órát, attól függően, hogy mennyire szeretjük a hús rózsaszínűen.
Szeletelés előtt tíz percig pihentessük a húst, fólia alatt.
Sok salátával és fóliás burgonyával tálaljuk.
A megmaradt pácot szűrjük le és forraljuk be a felére, külön csészében adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)