1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott ... tovább
A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval ... tovább
A tésztát hat darabra vágjuk, majd a közepére szórjuk a megreszelt sajtokat, rátesszük a virslit és a tészta szélét tojással megkenve, feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 220 fokra ... tovább
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre ... tovább
Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve ... tovább
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, ... tovább
A felforrósított olajon, folyamatosan kevergetve, süssük barnára a darált marhahúst. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott paprikát és a finomra metélt hagymát. Átsütjük ezzel is, majd felöntjük a fűszerekkel elkevert ... tovább
A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt ... tovább
A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. ... tovább
Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük ... tovább