Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább
A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és ... tovább
A joghurtot a lime levével és reszelt héjával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hűtőben állni hagyjuk. A zöldborsót sóval és cukorraj ízesített 2 evőkanálnyi vízben megpároljuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat ... tovább
A tonhalkonzerv olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát. A végén hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Ha a fokhagyma illata felszáll, felöntjük a paradicsommal és fakanállal kevergetve-zúzva összeforraljuk. ... tovább
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább
A tonhalat lecsepegtetjük, sóval, borssal és a majonézzel elkeverjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk A pirítóst pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd köröket vajjal megkenjük és a lecsepegtetett tonhalból és majonézből kevert ... tovább
A cukrokat, a lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A mazsola kivételével, a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Végül a mazsolát is beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe ... tovább
A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük ... tovább
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább
A tormaleveleket forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Lecsepegtetve félretesszük. A rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntve, hagyjuk felforrni, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. Az előre megdarált húst, a tojást, az olajban ... tovább