Tojásos-baconos kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
3 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
25 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
25 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
10 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
mák |
537 |
20.5 |
38.2 |
23.9 |
10 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 5 tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A megkelt tésztát tíz részre osztjuk és kisarasznyi lapokra nyújtjuk. A közepükbe teszünk egy-egy baconba tekert tojást és feltekerve kiflivé formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és letakarva, még fél órát hagyjuk pihenni. Sütés előtt a felvert tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőben, úgy fél órát sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kissé olaszos hangulatú borkorcsolya, de tízóraira is kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)