Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojásos-baconos kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
25 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
25 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 5 tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A megkelt tésztát tíz részre osztjuk és kisarasznyi lapokra nyújtjuk. A közepükbe teszünk egy-egy baconba tekert tojást és feltekerve kiflivé formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és letakarva, még fél órát hagyjuk pihenni. Sütés előtt a felvert tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőben, úgy fél órát sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kissé olaszos hangulatú borkorcsolya, de tízóraira is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)