Kolbászos-sajtos táska
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
szezámmag |
639 |
26.3 |
54.8 |
9.4 |
12.6 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
ementáli sajt |
267 |
27.8 |
16.3 |
1.9 |
0 |
38 |
20 dkg
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy órát kelesztjük. Végezhetjük kenyérsütőgéppel is, a dagasztást, de kézzel sem bonyolult. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi lapokra vágjuk. Amíg a tészta kel, a kolbász bőrét lehúzzuk és villával áttörjük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük az apróra kockázott sajtot. A masszából kanalazzunk a tésztadarabok közepébe, annyit, hogy félbe tudjuk hajtani. Kenjük meg kevés vízzel a tészta széleit és jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tíz percig pihentessük, kenjük meg a felvert tojással és hintsük meg a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Meglehetősen nagy adag, de valahogy mégis mindig elfogy.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)