Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos-sajtos táska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
20 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy órát kelesztjük. Végezhetjük kenyérsütőgéppel is, a dagasztást, de kézzel sem bonyolult. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi lapokra vágjuk. Amíg a tészta kel, a kolbász bőrét lehúzzuk és villával áttörjük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük az apróra kockázott sajtot. A masszából kanalazzunk a tésztadarabok közepébe, annyit, hogy félbe tudjuk hajtani. Kenjük meg kevés vízzel a tészta széleit és jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tíz percig pihentessük, kenjük meg a felvert tojással és hintsük meg a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Meglehetősen nagy adag, de valahogy mégis mindig elfogy.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)