Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tokány vörösbabbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 db vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott paradicsompaprikát. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a leöblített vörösbab konzervet, ráöntjük a bort, és készre pároljuk. A kakastaréjra sütött szalonnával díszítve tálaljuk.
Köretnek friss, puha kenyeret javallok.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)