Tokány vörösbabbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott paradicsompaprikát. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a leöblített vörösbab konzervet, ráöntjük a bort, és készre pároljuk. A kakastaréjra sütött szalonnával díszítve tálaljuk. Köretnek friss, puha kenyeret javallok. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||