Egy durván 6 kg-os malac bőrét gondosan megtisztítjuk, ha kell leperzseljük vagy leforrázzuk. Előkészítés után kívül-belül szárazra töröljük. A gerincét hosszában és keresztben két helyen behasítjuk, de erre megkérhetjük a ... tovább
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a ... tovább
Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és ... tovább
A vastagra szelt tarját, kezünkkel gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a zsírral kikent tepsibe tesszük, majd a hússzeleteket ráterítjük. ... tovább
A tokaszalonnát sóval bedörzsöljük és egy napig hagyjuk állni. Lemossuk, majd szárazra töröljük. A zsírral leöntjük, fűszerezzük a félbevágott fokhagymafejekkel és a borssal. Két órát, kis lángon abáljuk. Lecsepegtetve ... tovább
A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, ... tovább
A csirkét kívül-belül bedörzsöljük az olajjal és meghintjük a fűszerekkel. Ezeket is gyengéden belemasszírozzuk. Ráültetjük a sütőrúdra. Tepsibe tesszük, majd aláöntünk 2 deci sört. 180 fokra előmelegített sütőbe ... tovább
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a ... tovább