Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Omlós sült oldalas magyarosan

A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra ... tovább

Omlós szilváslepény

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Omlós tepertős pogácsa

A langyos tejfölt az élesztővel, az egész tojással és a borssal eldolgozzuk. 10 perc pihentetés után, hozzáadjuk a lisztet, a darált tepertőt, a zsírt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral ... tovább

Omlós túrótorta

Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább

Omlósra sült oldalas BBQ módra

Az oldalast akkorára daraboljuk, hogy a rácsos sütőtepsibe, melynek fedele is van, beleférjen. A pác hozzávalóit elkeverjük, óvatosan, mert a szójaszósz is sós. Végül az oldalasdarabokat bekenjük vele. Pár órára pihenni hagyjuk. ... tovább

Ördögi palóctokány

A zsíron kisütjük az apróra vagdalt szalonna zsírját, majd megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és nagy lángon fehéredésig sütjük. Lefedjük és a lángot kicsire véve pároljuk. ... tovább

Ördögmáj

A csirkemájat szeletkékre vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a csirkemájdarabkákat megpirítjuk rajta. Ha megpirult rádobjuk a fűszereket és aláöntjük a bort. Nagy lángon rövid lére ... tovább

Ormánsági töltött káposzta

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel leöntjük, felforraljuk a vizet és kikapcsolva a lángot, lefedve állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon ... tovább

Orosz hússaláta

A vékony szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megsütjük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az alma magházát félbevágva eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk, a burgonyát, az ... tovább

Orosz nyelvsaláta

A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább