Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyelves, csülkös kocsonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg sertésbőr 0 ? ? ? ? ?
1 db füstölt marhanyelv 0 ? ? ? ? ?
fél sertésfej ? ? ? ? ? ?
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyelvet és a csülköt egy éjszakán át áztatjuk. A többi, megtisztított hozzávalóval együtt fazékba tesszük és épp csak annyi vízzel öntsük le, hogy ellepje. Ne sózzuk, mert a füstölt húsok is sósak. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont a csülökből kifordul. Szűrjük le a levet, a zöldségeket dobjuk ki, a nyelvről húzzuk le a bőrét, majd a kicsontozott húsokkal együtt vágjuk hosszúkás darabokra. A húsdarabokat tegyük őzgerincformába és öntsük rá a lezsírozott levet. Hagyjuk megdermedni, majd meleg vízbe mártva borítsuk tálra a kocsonyát.
Ecetes hagymával, tormával és friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)