Nyelves, csülkös kocsonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A nyelvet és a csülköt egy éjszakán át áztatjuk. A többi, megtisztított hozzávalóval együtt fazékba tesszük és épp csak annyi vízzel öntsük le, hogy ellepje. Ne sózzuk, mert a füstölt húsok is sósak. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont a csülökből kifordul. Szűrjük le a levet, a zöldségeket dobjuk ki, a nyelvről húzzuk le a bőrét, majd a kicsontozott húsokkal együtt vágjuk hosszúkás darabokra. A húsdarabokat tegyük őzgerincformába és öntsük rá a lezsírozott levet. Hagyjuk megdermedni, majd meleg vízbe mártva borítsuk tálra a kocsonyát. Ecetes hagymával, tormával és friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||