Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyárson sült bárány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Sült, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 egész bárány 194 19.7 12.7 0.3 0 70
4 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a hasüregébe tesszük a kicsavart citromok héját és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymákat, majd nyársra húzzuk, legalább két keresztvassal rögzítsük és ha kel drótozzuk oda. A megmaradt fűszereket kössük vászonzacskóba és rögzítsük egy pálca végére. Parázs fölött vagy szélesre rakott tűz mellet süssük a bárányt, kenegetve az olajos citromlébe mártogatott fűszerzacskóval.
A sütési idő 2 és fél, három óra, ne legyünk türelmetlenek és biztosítsunk elegendő fát ill. faszenet!!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)