Nyárson sült bárány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Sült, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a hasüregébe tesszük a kicsavart citromok héját és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymákat, majd nyársra húzzuk, legalább két keresztvassal rögzítsük és ha kel drótozzuk oda. A megmaradt fűszereket kössük vászonzacskóba és rögzítsük egy pálca végére. Parázs fölött vagy szélesre rakott tűz mellet süssük a bárányt, kenegetve az olajos citromlébe mártogatott fűszerzacskóval. A sütési idő 2 és fél, három óra, ne legyünk türelmetlenek és biztosítsunk elegendő fát ill. faszenet!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||