Olajbogyós sajtgolyók
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 12 dkg
gouda sajt |
98 |
2.8 |
1.6 |
18 |
0 |
4 |
| 12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 kávéskanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Keverjük össze a reszelt sajtot a vajjal, majd a paprikával és sóval összeszitált lisztet dolgozzuk bele. A masszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk és mindegyik közepébe egy paprikával töltött olajbogyót teszünk, majd gombóccá formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Forrón tálaljuk, adhatunk mellé valamilyen salsát vagy más mártogatóst.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)