Olasz töltött kel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
kelkáposzta |
34 |
3.6 |
0.3 |
4.3 |
4.5 |
0 |
2 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított kelt forrásban lévő, sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Kivéve, lecsöpögtetjük és nyolc külső levelét leszedjük. A többi kelt, kitorzsázva apróra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a répát lereszeljük és a bacont kis kockára vágjuk. Egy evőkanál felhevített olajon a bacont átsütjük, majd a hagymát megpirítjuk rajta, ha a hagyma megpirult hozzáadjuk a kelt és a répát, óvatosan sózzuk, megborsozzuk és roppanósra pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a reszelt parmezán felét. A masszát a kellevelekbe töltjük és betekerjük, mint a töltött káposztát. A megmaradt olajat, a kel főzőlevéből úgy két evőkanálnyit, tepsibe öntünk és ráhelyezzük a betöltött káposztát. Megszórjuk a reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)