Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Majoránnás marhatokány

A kis kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd, pároljuk meg rajta, a félfőre vágott hagymát. Dobjuk hozzá a tokányra vágott húst és süssük fehéredésig. Sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal és majoránnával ... tovább

Májpástétommal töltött csirkemell

A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ... tovább

Makarónival rakott kakas

A kakashúst és a zöldségeket feldaraboljuk. A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát finomra vagdaljuk. A szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a ... tovább

Makói csirketokány

A csirkecombot kicsontozzuk, lebőrözzük és a húst csíkokra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, megpirítjuk rajta a paradicsompürét, majd a hozzáadva a fokhagymát, a zöldséget és a csirkehúst ... tovább

Makói egybensült karaj

A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a ... tovább

Mákos nudli szilvareszterrel

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább

Malackaraj aszalt szilvával

A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal ... tovább

Malackaraj szilvareszterrel és tökmagos, gombás burgonyapürével

A bőrös malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, ... tovább

Malacpörkölt

A megtisztított és megmosott malachúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt malachúst, gyengén megsózzuk, kissé megpirítjuk, majd teszünk hozzá egy mokkáskanál ... tovább

Mandulabundás hekkfilé

A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A ... tovább