Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas-sajtos búboshús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
16 szelet cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz sertésmájkrém 324 15.9 27.7 0.3 0 224
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéskarajszeleteket gyengéden kiverem, majd a széleit bevagdosom. Sóval, borssal meghintem, majd a felhevített olajban elősütöm. A bacont felkockázva a hús sütőzsiradékában megpirítom, a finomra vágott hagymát hozzáadva összepárolom. Belekeverem a fűszereket és a májkrémet. Rákenem a húsokra, beborítom a sajtszeletekkel és 15 perc alatt, 200 fokos sütőben készre sütöm.
Burgonyapürével és sok salátával tálalom.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)